Cursussen en workshops voor beginners en gevorderden.

Elke cursus is een ontdekkingsreis waarin de geheimen van kruiden, diverse meelsoorten en andere natuurlijke grondstoffen onthuld worden. Ik deel mijn deskundige kennis en persoonlijke inzichten zodat je niet alleen leert ‘wat’ te koken, maar ook ‘waarom’ bepaalde ingrediënten gekozen worden.

Dit begrip stelt je in staat om thuis fantastische resultaten te behalen, gewapend met de kennis die nodig is om voeding als je medicijn te laten fungeren.

 

Bij elke cursus wordt er ook theorie les gegeven. Je krijgt naast kook en bak kennis( en technieken) ook orthomoleculaire inzichten mee want voeding doet tbv de gezondheid en de reden van het gebruik van de ingrediënten. Completere cursussen kun je dus niet bedenken!

Het maakt dus niet uit of je beginnend of gevorderd bent, er valt altijd iets (bij) te leren!

de lessen

Bevatten exorfinen vrije ingrediënten en grondstoffen, dat wil dus zeggen VRIJ van:

  • Gluten
  • Koemelk
  • Suikers
  • E621
  • Transvetten (linolzuren)


En ja de smaak is echt voortreffelijk!

Het cursus geld omvat niet alleen het leren van de techniek en recepten, maar de het geheim achter de geweldige smaken van alle baksels!

Een eenmalige investering voor maximaal rendement en voordelen voor jouw toekomstige baksels en creaties!

Ook krijg je na elke cursus naslag werk mee met recepten en belangrijke punten als handleiding!

Groenten fermenteren met een twist!

Ontdek hoe fermentatie als medicijn kan dienen!

Wat is fermenteren:

Fermenteren is het gebruik van micro organismen met als doel deze 3 voornaamste redenen:

  1. Het eten langer houdbaar te maken
  2. Beter verteerbaar voor de spijsvertering
  3. Er een betere lekkere smaak aan het product te geven

Om de eerste reden beter uit te lichten:

Het langer houdbaar maken van voedsel was vooral heel vroeger zelfs vanuit de oertijd noodzakelijk.

Er waren in die tijd geen koelkasten ( deze hebben wij net amper 50 a 60 jaar)  en vooral in tijden van voedsel schaarste zoals bijv een strenge winter, was het noodzakelijk een manier te vinden voedsel lang (veilig) houdbaar te maken.

Denk aan pekelen van groenten maar ook vlees, hier kwam niet alleen zout aan te pas maar is er ook een traditionele manier van voedsel begraven in de grond.

De natuurlijke micro-organismen in de grond, samen met de anaërobe omgeving (zonder zuurstof), bevorderden het fermentatieproces. Groenten, vlees en zelfs zuivelproducten werden vaak op deze manier gefermenteerd. Het resultaat hiervan was niet alleen de lange houdbaarheid van voedsel, maar er ontstaan ook in nieuwe smaken en texturen door het fermentatieproces.

Tijdens deze unieke workshop krijg je meteen ook de kennis achter deze eeuwenoude techniek uitgelegd! En je gaat helemaal zelf aan de slag.

  • Je neemt mee naar huis:
    1 Liter weckpot gefermenteerde groenten
  • 1/2 Liter weckpot zuurkool
  • Azijn
  • Gefermenteerde ketchup

 

Glutenvrij Brood bakken

Dit omvat: glutenvrij brood en glutenvrij zuurdesembrood

Je leert authentieke broodback technieken door een ervaren bakker.
Dit is dus niet zomaar een hippe trendy cursus, maar een complete master class.

Eerst beginnen wij met een stukje noodzakelijke theorie.
Waarom gebruiken wij een desemstarter? Hoe zijn al deze ingrediënten op elkaar afgestemd
en het belangrijkste wat voor invloed hebben zij op de gezondheid met name de
darmen en spijsvertering. Dit maakt deze masterclass zo compleet en uniek in
zijn soort in Nederland. De combinatie van een bakker omgeschoold tot orthomoleculaire
therapeut.

Ben je de taaie, droge glutenvrije broden gewend? Die vaak
ook vol zitten met synthetische rommel?

Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou.

Taart decoreren

Ben je die droge taaie saaie glutenvrije taarten ook zo zat?
Lijkt het een onmogelijke taak een verantwoorde mooie en lekkere taart te kopen voor feestjes?

Ga dan zelf aan de lag, ik leer je graag de fijne kneepjes tijdens een leerzame en creatieve cursus!

Taart bakken: Demonstratie ( Hiervoor aparte cursussen).
Ik laat je zien vlak onder je neus hoe je vanaf scratch een chocolade taart en luchtige biscuit taart bakt. Deze gaan wij gebruiken om te decoreren.

Daarnaast ga je zelf aan de slag met:

  • Chocolade ganache drip maken maar ook chocolade ganache voor de vulling
  •  Swiss merengue boter crème maken voor de vulling
  • Luchtige boter crème maken om te crumble coaten ( het strak afsmeren van een taart)
  • Een suikervrij siroopje maken om het fruit mee te bewerken als decoratie op de taart.

Basis cursus technisch bakken

Lijkt het een onmogelijke taak een verantwoorde mooie en lekkere cupcakes te kopen voor feestjes?

Ga dan zelf aan de lag, ik leer je graag de fijne kneepjes tijdens een leerzame en creatieve cursus!

Cupcakes bakken: Demonstratie ( Hiervoor aparte cursussen).
Ik laat je zien vlak onder je neus hoe je vanaf scratch een chocolade cupcakes en luchtige vanille cupcakes bakt. Deze gaan wij gebruiken om te decoreren.

Daarnaast ga je zelf aan de slag met:

  • Chocolade ganache voor de topping
  • Swiss merengue boter crème maken voor de topping, deze kun je kleuren met behulp van 100% natuurlijke kleurstoffen/middelen,
  • Opspuiten van verschillende soorten rozetten
  • Uitleg en leren gebruiken van spuitzakken en diverse spuimondjes
  • Het maken van een fruit confituur om de cupcakes mee te vullen
  • Een suikervrij siroopje maken om het fruit mee te bewerken als decoratie op de cupcakes.