Elke cursus is een ontdekkingsreis waarin de geheimen van kruiden, diverse meelsoorten en andere natuurlijke grondstoffen onthuld worden. Ik deel mijn deskundige kennis en persoonlijke inzichten zodat je niet alleen leert ‘wat’ te koken, maar ook ‘waarom’ bepaalde ingrediënten gekozen worden.
Dit begrip stelt je in staat om thuis fantastische resultaten te behalen, gewapend met de kennis die nodig is om voeding als je medicijn te laten fungeren.
Bij elke cursus wordt er ook theorie les gegeven. Je krijgt naast kook en bak kennis( en technieken) ook orthomoleculaire inzichten mee want voeding doet tbv de gezondheid en de reden van het gebruik van de ingrediënten. Completere cursussen kun je dus niet bedenken!
Het maakt dus niet uit of je beginnend of gevorderd bent, er valt altijd iets (bij) te leren!
Bevatten exorfinen vrije ingrediënten en grondstoffen, dat wil dus zeggen VRIJ van:
En ja de smaak is echt voortreffelijk!
Het cursus geld omvat niet alleen het leren van de techniek en recepten, maar de het geheim achter de geweldige smaken van alle baksels!
Een eenmalige investering voor maximaal rendement en voordelen voor jouw toekomstige baksels en creaties!
Ontdek hoe fermentatie als medicijn kan dienen!
Wat is fermenteren:
Fermenteren is het gebruik van micro organismen met als doel deze 3 voornaamste redenen:
Om de eerste reden beter uit te lichten:
Het langer houdbaar maken van voedsel was vooral heel vroeger zelfs vanuit de oertijd noodzakelijk.
Er waren in die tijd geen koelkasten ( deze hebben wij net amper 50 a 60 jaar) en vooral in tijden van voedsel schaarste zoals bijv een strenge winter, was het noodzakelijk een manier te vinden voedsel lang (veilig) houdbaar te maken.
Denk aan pekelen van groenten maar ook vlees, hier kwam niet alleen zout aan te pas maar is er ook een traditionele manier van voedsel begraven in de grond.
De natuurlijke micro-organismen in de grond, samen met de anaërobe omgeving (zonder zuurstof), bevorderden het fermentatieproces. Groenten, vlees en zelfs zuivelproducten werden vaak op deze manier gefermenteerd. Het resultaat hiervan was niet alleen de lange houdbaarheid van voedsel, maar er ontstaan ook in nieuwe smaken en texturen door het fermentatieproces.
Tijdens deze unieke workshop krijg je meteen ook de kennis achter deze eeuwenoude techniek uitgelegd! En je gaat helemaal zelf aan de slag.
Dit omvat: glutenvrij brood en glutenvrij zuurdesembrood
Je leert authentieke broodback technieken door een ervaren bakker.
Dit is dus niet zomaar een hippe trendy cursus, maar een complete master class.
Eerst beginnen wij met een stukje noodzakelijke theorie.
Waarom gebruiken wij een desemstarter? Hoe zijn al deze ingrediënten op elkaar afgestemd
en het belangrijkste wat voor invloed hebben zij op de gezondheid met name de
darmen en spijsvertering. Dit maakt deze masterclass zo compleet en uniek in
zijn soort in Nederland. De combinatie van een bakker omgeschoold tot orthomoleculaire
therapeut.
Ben je de taaie, droge glutenvrije broden gewend? Die vaak
ook vol zitten met synthetische rommel?
Dan is deze cursus uitermate geschikt voor jou.
Ben je die droge taaie saaie glutenvrije taarten ook zo zat?
Lijkt het een onmogelijke taak een verantwoorde mooie en lekkere taart te kopen voor feestjes?
Ga dan zelf aan de lag, ik leer je graag de fijne kneepjes tijdens een leerzame en creatieve cursus!
Taart bakken: Demonstratie ( Hiervoor aparte cursussen).
Ik laat je zien vlak onder je neus hoe je vanaf scratch een chocolade taart en luchtige biscuit taart bakt. Deze gaan wij gebruiken om te decoreren.
Daarnaast ga je zelf aan de slag met:
Lijkt het een onmogelijke taak een verantwoorde mooie en lekkere cupcakes te kopen voor feestjes?
Ga dan zelf aan de lag, ik leer je graag de fijne kneepjes tijdens een leerzame en creatieve cursus!
Cupcakes bakken: Demonstratie ( Hiervoor aparte cursussen).
Ik laat je zien vlak onder je neus hoe je vanaf scratch een chocolade cupcakes en luchtige vanille cupcakes bakt. Deze gaan wij gebruiken om te decoreren.
Daarnaast ga je zelf aan de slag met: